Over Wedding Plan It, het ontstaan en de dromen

Mirjam Weddingplanner Rotterdam

November 2021, we zijn in de vierde golf van Covid 19. De afgelopen jaren waren dan ook erg saai wat betreft weddingplanning. En dat is jammer want ik vind het het allerleukste beroep dat er bestaat. Wat is er nou mooier dan mensen te mogen helpen bij de voorbereiding van hun mooiste dag -tot op dat moment-? Er komen namelijk nog veel meer mooiere dagen aan, na je bruiloft.

Zelf ben ik al sinds 1990 samen met mijn man en partner Frank. In 1998 bezochten we een bruiloft van een goede vriend en daarna is het balletje bij ons gaan rollen, in 1999 zijn we getrouwd. Eerst in het stadhuis van toen nog de deelgemeente Hillegersberg en een lunch met een groter gezelschap. Vervolgens zijn we met een select gezelschap in een bus gestapt naar een onbekende bestemming voor de gasten. Het was het Kasteel van Staverden dat toen nog net een hotel was. Frank had hier vaak gelogeerd tijdens de vakanties met het bedrijf van zijn vader. Het kasteel heeft vele bestemmingen gehad. In het kasteel hebben we uitgebreid gedineerd met een troubadour, geheel in stijl. De volgende dag nog een brunch en daarna met iedereen weer terug naar huis. Maar dat was niet de eerste bruiloft die ik organiseerde. De eerste bruiloft was al in 1997, mijn zusje was gevraagd en had volmondig ja gezegd. En gelukkig vroeg ze mij als ceremoniemeester. Dat was het begin van vele bruiloften.

Jarenlang heb ik bruiloften georganiseerd bij het bedrijf waar ik destijds werkte. Aan boord van zeilschepen en salonboten in Rotterdam en daar buiten. Kleine bruiloften, bruiloften ’s avonds laat, grootse bruiloften, hysterische bruiden, zenuwachtige bruidegommen. Ik heb het allemaal meegemaakt. Na de grote crisis in 2008 waarbij de partyvaart volledig in elkaar stortte, heb ik daar nog even gewerkt tot de geboorte van ons tweede kind. Daarna zijn we in goed overleg met elkaar tot het einde gekomen van een jarenlang dienstverband. In 2011 heb ik mijn eigen bureau opgericht en dat heb ik nog steeds, namelijk Wedding Plan It.

Na een ZZPRO in Zaken ontbijt heb ik mijn bedrijf scherper op de kaart gezet. Ik richt me nu alleen op bruiloften in Rotterdam. Rotterdam is groot genoeg, er trouwen hier voldoende mensen en er zijn veel leuke locaties om in te trouwen. Andere steden ken ik de weg niet naar de juiste leveranciers en de leuke plekken niet. Daarom alleen maar Rotterdam. Lekker duidelijk toch?

Mijn plannen voor de komende jaren zijn om de specialist in Rotterdam te worden die op de hoogte is van alle leuke adresjes, met de leukste leveranciers om de leukste bruidsparen te bedienen. Zeker nà het hele covid gebeuren houd ik mijn hart een beetje vast welke locaties en leveranciers het overleven. Verder ga ik nog werken aan mijn missie en visie voor de komende drie of vijf jaar. Want dat er getrouwd wordt, dat is duidelijk. Wat ik daarin kan gaan betekenen? Ik hoop veel voor alle leuke bruidsparen die in Rotterdam gaan trouwen. De komende tijd ga ik me in ieder geval weer veel meer zichtbaar maken door actief te zijn op de diverse Facebook pagina’s, Pinterest, Instagram en LinkedIn. Daar vind je mijn bedrijf ook terug met de diverse bedrijfspagina’s.

Behalve het organiseren van de leukste bruiloften was ik actief binnen het bestuur van ZZPRO waar ik, uiteraard, alle evenementen organiseer. In de buurt was ik actief als secretaris van de bewonersvereniging. Verder beheerde ik de agenda en de reserveringen van de wijktuin Natuurtalent, een grote locatie aan de rand van Rotterdam met een theehuis en een tuinhuis. Thuis zijn er twee heerlijke kinderen die inmiddels op de middelbare school zitten. En we hebben een schattig teckeltje. En mijn lievelingskleur is oranje, maar dat was je misschien al opgevallen 😉

Tijdens de covid periode vroeg de directeur van de basisschool steeds of ik al mijn papieren had om voor de klas te komen staan. Ik heb de knoop doorgehakt en ben gestart als onderwijsassistent op een andere basisschool. Februari 2023 ben ik gestart met de verkorte lerarenopleiding op de Hogeschool Rotterdam. In december 2023 ben ik gestopt met de zij instroom opleiding en ga ik verder als onderwijsassistent bij een basisschool in Ommoord en start ik in februari 2024 met de verkorte deeltijd, ook de lerarenopleiding. Daardoor werk ik vijf dagen per week. Bruiloften kan ik alleen uitvoeren in het weekend en de mail zal ik vooral ’s avonds beantwoorden. Maar ik leer steeds weer van alles bij en kan dit allemaal inzetten bij de voorbereiding van jouw bruiloft !